Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  CAT BA  

 

      19 februari 2008, tisdag  
 

 
Idag hyrde jag en MC på hotellet och åkte en tur runt ön. Den saknade backspeglar, blinkers fungerade bara åt höger och frambromsen fungerade knappast alls. Det viktigaste var i alla fall ok, tutan.

Ingen motorcyklist i Vietnam ser i backspegeln eller blinkar i en korsning. De bromsar inte heller om det uppstår en situation, de tutar. Om man kör ut på en väg, eller svänger in på en tvärgata så gör man på samma sätt, tutar och kör ut i full fart. Alla gör det så alla är beredda, utom jag och andra västerlänningar förstås.

Luften kändes kanske litet mildare än tidigare och det var en härlig tur genom nationalparkens skogar och längs den slingrande kustvägen.

Vid lunchtid gick jag och klippte mig. Det kostade en tjuga och jag fick full valuta för pengarna. Det var länge sedan jag varit så kortklippt i nacken.

Jag betalade hotellräkningen på kvällen eftersom jag skulle upp tidigt på morgonen. Som jag tidigare nämnt kostade tre nätter med ac (värme) motsvarande 120 kronor.

Jag kan varmt rekommendera Sunset Hotel, dess trevliga värdpar Tung och Kim och deras söta och pratsamma dotter Chi, två år, som pratar bra engelska. ”Hello, my name is Chi, What´s your name?”

Middagen på hotellet bestod av springrolls och fläsk i sötsur sås var det bästa jag dittills ätit i Vietnam
.           

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com