Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HAI PHONG - CAT BA  

 

      17 februari 2008, söndag  
 

 
Det regnade i natt. Ett tag vräkte regnet ner och det var en kall natt.

När jag kom ner till färjeläget frågade jag vid biljettkontoret om det var snabbåten som gick till Cat Ba. Jovisst var det så, och biljetten gick på 100 000 Dong.

Jag åt frukost på en uteservering med pyttestolar, baguette och te. Så kom några personer och hämtade mig till en minibuss. Jag hade inte alls köpt biljett till färjan som gick direkt till Cat Ba.

Bussen körde genom hela staden. Vi åkte långt utanför den sista bebyggelsen och jag fick en intressant inblick i hur Röda Flodens deltalandskap såg ut, innan vi steg ombord på en liten men snabb motorbåt. Båtresan tog bara en halvtimme. Vi gick iland och fortsatte resan med en större buss. Det visade sig att vi stigit iland på ön Cat Ba, men långt ifrån Cat Ba City så jag fick en gratis sightseeingtur på ön. När bussen stannade möttes jag av två hotellägare som bjöd under varandra om vem som hade billigast boende.

Jag valde Sundet Hotel eftersom de hade Ac, dvs. en tvåvägs sådan som gav värme, inte bara kyla. Priset för rummet var jättebilligt, 6$ per natt, med varmvatten, satellit-tv och två filtar (Dubbelrum).

Jag tog en promenad men vädret var dåligt.

Utsikten från rummet var fantastisk över den skyddade hamnen med hundratals båtar. Skjortan jag lät sy i Hoi An höll på att falla i bitar. Jag hoppadess att kostymerna jag beställde samtidigt skulle hålla bättre kvalitet

På den här ön var det bäst att ha ficklampan i fickan. Strömmen försvann en gång på dagen, vilket väl inte spelade någon större roll, men även två gånger på kvällen. Jag skrev detta i ficklampans sken och temperaturen på rummet var 15,8 grader.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com