Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HANOI - HAI PHONG  

 

      Lördag 16 februari  

 


Bland nyheterna i dagens Viet Nam News står att Robert Berg, travtränare och Peter Forsberg stämmer ett lokalt företag för att ha orsakat den gemensamt ägda hästen Tsar dÍnvernes död. En mera allvarlig notis berättar att varje dag drunknar 40 barn i Vietnam eftersom de inte kan simma.

Jag tog en taxi till busstationen där bussarna till Hai Phong avgår. Jag hade en bestämd känsla av att vägen dit blev längre än nödvändigt eftersom jag propsat på att han skulle använda taxametern. Taxiresan gick på 100 000 Dong för några kilometer inom Hanoi medan bussbiljetten för drygt tio mil kostade 32 000 Dong.

Resan tog två timmar vilket gör en snittfart på ca 50 km/h. Vägen var utmärkt, tvåfilig i vardera riktningen med mitträcke, nästan som en motorväg. Orsaken till den låga hastigheten var all övrig trafik; cyklar, mopeder, kärror, kor och allt annat som fanns där. Bussföraren tutade oavbrutet under hela resan.

När jag var framme i Hai Phong tog en kille på mc 50 000 Dong för att skjutsa mig till hotellet.

Både vädret i Hai Phong och temperaturen inne på hotellet var kallare än i Hanoi. Det var inte lätt att hitta någonstans att äta, och staden kändes ödslig och ogästvänlig. Jag hade planerat att stanna ett par nätter, men beslutade mig för att fortsätta nästa dag.

Hotellrummet var ett dubbelrum så jag tog båda sängarnas täcken på mig under natten.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com