Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HANOI  

 

      15 februari 2008, fredag   
 

 

 
Idag började det att regna under promenaden till huvudpostkontoret där jag skull köpa tidningen. Det var första gången under den månad som jag varit i Vietnam som det regnade. Några ungdomar hade en uppvisning av olika kampsporter på en stor öppen plats belagd med slipade stenplattor, men uppvisningen fick avbrytas då det blev alltför halt och en flicka halkade och skadade sig.

Ur dagens tidning: Folk bränner sig på eldar som de gör för att hålla värmen och de hamnar på sjukhus. En hel del hamnar också där på grund av koloxidförgiftning efter att ha haft koleldar inomhus. Skolbarnen stannar hemma på grund av kylan. Slagsmålsskadorna hade ökat med 12,8%, men man angav ingen orsak till den ökningen.

På förmiddagen tog jag en promenad till Armémuseum. Det blev en lång promenad, och inte blev den kortare av att jag gick fel en bit. När jag kom fram var det stängt måndagar och fredagar. En man som körde en mc-taxi ville skjutsa mig därifrån, och han var otroligt envis. När han själv prutat ner priset med två tredjedelar av utgångsbudet lät jag honom skjutsa mig till B-52 museet som han bedyrade var öppet. Det var förstås också stängt, med det fanns några vrakdelar från nedskjutna amerikanska flygplan utanför, radaranläggningar och luftvärnskanoner utanför den stängda museibyggnaden.

Nu ville mc-taximannen skjutsa mig till andra, helt säkert, öppna museer, men det blev en resa in till centrum som han inte tjänade många dong på. Där köpte jag en billig väska att ha på resan hem. I den skulle jag ha dataväskan, lamporna jag köpt dagen innan, den nya vinterjackan etc.

Jag planerade att lämna den på hotellet när jag åkte till Haiphong nästa dag. Jag ringde ett hotell där från receptionen eftersom mobiltelefonen inte hade någon förbindelse den dagen.
            
 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com