Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HANOI  

 

      14 februari 2008, torsdag

 


Det gick rätt snabbt att skaffa sig rutiner för morgnarna. Efter frukost på hotellet, och kontroll av e-posten på Internet gick jag till huvudpostkontoret och köpte den engelskspråkiga tidningen Vietnam News. Sedan gick jag tillbaka till hotellet och läste den.

Dagens utgåva berättade att risskörden till stora delar var förstörd av det ovanligt kalla vädret liksom skördarna av jordnötter och sojabönor. Minst 6 000 nötkreatur hade frusit ihjäl.

Efter tidningsläsningen blev det dags för en promenad i Hanoi. Denna dag gick jag till revolutionsmuseet. Det bestod mest av fotografier och gamla vapen, rätt så enkelt. Sedan gick jag tillbaka till hotellet och sov en liten stund följt av en fotopromenad och lunch.

Eftersom det var mulet varje dag så var ljuset alltför dåligt på för- och eftermiddagen och det fordrades dagsljus för att man skulle kunna fotografera i de trånga gatorna och gränderna.

När det började skymma ute blev det ett par timmar inne på hotellrummet, med alla tillgängliga kläder på, innan middagen. Det blev tidiga kvällar. Jag släckte normalt lampan vid nio – tiotiden.

Den här kvällen fotade jag litet efter mörkrets inbrott.

Vid middagen träffade jag en advokat från USA som föreslog att jag skulle följs med på en bilresa söderut mot Hoi An. Vi skulle dela på kostnaden för bilhyra, bensin och chaufförens lön och omkostnader. Jag tackade nej eftersom jag tidigare besökt Hoi An, och jag hade knappast haft råd heller.

Jag köpte två lampor, den här gången två likadana, som numera hänger i mitt arbetsrum.

<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com