Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HOI AN -HANOI  

 

      11 februari 2008, måndag  
 

 
Jag packade ihop och tog en runda i de gamla kvarteren. Det kändes att jag var klar med mitt besök i Hoi An som är en riktigt mysig stad. Gatorna är smala, husen låga, gränderna trånga och det förekommer ingen biltrafik i den gamla delen av staden. Men nu längtade jag efter andra intryck.

Skjortan som jag låtit sy upp hade inte fått knapphålen öppnade så jag gick till skräddaren. Där träffade jag en ung dam som gärna ville gifta sig med en västerlänning. Hon var trevlig och skämtsam, men jag tänkte inte fungera som äktenskapsförmedlare. Hon har säkert möjlighet att träffa någon lämplig ung man på sin arbetsplats, västerlänning eller inte.

Flygresan till Hanoi gick bara bra. Min ryggsäck var den sista som kom på bagagebandet och jag var också sist genom kontrollen och passerade alla som stod med skyltar med passagerarnamn. Jag hade kommit överens med hotellet om att de skulle skicka en taxi som skulle hämta mig men där fanns ingen. Jag ringde hotellet och så småningom dök en ung man upp.

Han hade inte någon taxi, men förmodligen en tävlingslicens för bilsport. Han körde om alla andra på vägen, både till höger och till vänster. När en ambulans kom släppte han förbi den, och lade sig direkt efter så att han fick fri väg.

Hotellet, Camellia, var halvrisigt med högt i tak och utan värme. Utomhus var det 8 grader enligt flickan i receptionen. Hon var klädd i vantar och toppluva. Ute var det kallt, fuktigt och disigt.

Jag tog en rekognoseringstur i omgivningarna. På TV såg jag ett sammandrag från Svenska Rallyt innan jag somnade.
         
 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com