Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HOI AN  

 

      10 februari 2008, söndag  

 


I dag skulle posten komma till hotellet för att jag skulle kunna skicka mitt paket. Halv tio gick jag ner med grejorna till receptionen, men eftersom det var söndag hade de ingen personal som kunde komma. Om jag gick till posten själv skulle det ordna sig och det gjorde det. Postdamen packade allt i en låda och jag betalade drygt 300 000 Dong. Sedan såg jag inte paketet på flera månader, men det kom fram när jag gett upp hoppet om att någonsin återse det.

I hotellets reception beställde jag en taxi till Da Nang i morgon och så hyrde jag en mc och körde omkring i stadens omgivningar.

En mc med en kvinna och en flicka på passagerarplats körde upp bredvid mig och önskade gott nytt år. Hon körde bredvid mig och pratade. De berättade att de bodde i Marble Mountains och tyckte att jag skulle följa med dit. Det gjorde jag.

Jag lämnade mc:n nere vid foten av ett högt berg som reste sig upp över den omgivande slätten. Det gick en lång trappa i avsatser upp till toppen där det fanns ett tempel. Det var ett utflyktsmål för vietnameser, och eftersom det var helgdag var det mycket folk. Här fanns knappt några turister. En lustig sak var att flera personer, oberoende av varandra bad att jag skulle fotografera dem. De ville inte ha någon bild senare utan de var nöjda med att få se bilden i kameran.

Jag köpte rökelse av en kvinna och en ung man sprang före mig till olika altare som fanns uppe på berget med mina rökelsepinnar. Det skulle ge mig ett långt liv och god hälsa. Till slut ville han ha 1 $ för besväret.

Nere vid foten av berget väntade paret. De visade mig runt i sin marmorbutik. Jag köpte en liten handhuggen Buddhastaty.
    

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com