Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HOI AN  

 

      9 februari 2008, lördag  

 
När man reser med Vietnam Airlines måste man bekräfta biljetterna om det gått mer än 72 timmar sedan de köptes. Gör man inte det så har man förlorat sin plats trots att man betalt för den. Alltså gjorde jag ett besök på Vietnam Airlines lokalkontor i Hoi An. Det öppnade klockan åtta, men eftersom jag kom litet före så ombads jag att komma tillbaka. Fem över återvände jag, samtidigt som flickan bakom disken.

Sitt ner och vänta, sa hon och sedan började hon städa. Först sopade hon golvet inne, därefter trappan ute, sedan dammade hon hela kontoret. Efter en dryg kvart var hon klar med städningen och kunde ta itu med min biljett. Det tog någon minut.

Idag är nyåret slut, men eftersom det är lördag så är nästan alla affärer, inklusive skrädderier, stängda. I morgon, söndag, öppnad de. Inte helt glasklar logik för en västerlänning. Jag hittade i alla fall ett skrädderi som höll öppet och beställde två kostymer och en skjorta med långa ärmar. Den senare är ämnad för besöket i Hanoi där jag kommer att behöva den för kylans skull.

På marknaden köpte jag två par strumpor och två fönsterlampor. Strumporna var betydligt dyrare.

Taxichaufförer och de som arbetar i receptionen arbetar varannan dag. Tjugofyratimmarspass. Det är OK, tyckte tjejerna på hotellet. Man får mycket ledigt tyckte de.

Jag besökte gallerierna nere vid den japanska bron och köpte ett par målningar där. De tänker jag skicka hem till Sverige tillsammans med kostymerna, lamporna och badkläder som jag inte verkar behöva längre.

Lilla Cathleen, två år, har börjat kalla mig opa (morfar) för jag påminner om hennes morfar i Canada.
            
 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com