Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HOI AN  

 

      8 februari 2008, fredag  

 
Det är billigare att vara turist i Hoi An än i Saigon. Både boende och mat är klart mera överkomligt.

Tyvärr har det kalla vädret i norra Vietnam även kommit hit. På morgonen och på kvällen är det bäst att ha en jacka på sig och till och med sockar. Det är mycket ovanligt i Hoi An.

Innan hotellet började servera frukost tog jag, som nästan alltid, en promenad med min kamera. Från en tvärgata hörde jag omväxlande cymbal- och trumslag med rätt långa perioder av tystnad. Jag stannade förstås för att se vad som var på gång. Jag upptäckte en procession och när de kom närmare såg jag att det var ett begravningsfölje. Två utklädda män, med skrämmande utseende gick först skulle jaga bort onda andar.
De sörjande var klädda i vitt och satte sig, när de kom fram till gatan där jag stod, bredvid kistan på flaket till den utsmyckade begravningstransporten. Övriga i följet följde med transporten i en dekorerad buss när de sakta försvann nedför gatan

Ungdomar skjutsar varandra på cykel på ett speciellt sätt i Hoi An. Den som styr placerar hälen längst in på pedalen medan den som sitter på pakethållaren placerar sin fot utanför kamratens häl. Så trampar båda. Alla som skjutsar gör så.

Jag gick många kilometer runt i staden idag och tog många fotografier.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com