Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  HOI AN  

 

      7 februari 2008, torsdag  
 

 
Vid midnatt hörde jag några ordentliga knallar men jag orkade inte stiga upp och titta ut genom fönstret. Det gjorde jag på morgonen och fann att utsikten bestod av en vägg, femtio centimeter bort.

På morgonen var det helmulet så jag tog inte så många kort under min första vandring i staden.

Hotellfrukosten var överraskande bra. Internet ingår i hotellpriset, men det fungerar inte på morgonen. Mannen som ”vet hur man gör” kommer på förmiddagarna och kopplar upp datorerna mot omvärlden.

Jag beslutade mig för att stanna på det här hotellet och bytte till ett rum med utsikt. Det blev några dollar dyrare men det var det värt.

Det var lugnt på stan och alla affärer var stängda. Inga ”inkastare” till skrädderierna syntes till så jag kunde gå oantastad på gatorna. De få människor som är ute har på sig sina bästa kläder.

Eftersom Vietnam införde en lag om hjälmar för mc-förare den 15 december, och ingen hade haft någon hjälm tidigare, så är alla nya och blanka. Ett mode håller redan på att introduceras, kvinnorna sätter en tygskärm runt sina hjälmar så att de påminner om solhattar, stora solhattar.

Jag pratade med en familj på mc, två vuxna och två ungdomar, som var ute på en söndagstur. Den äldre dottern läste vid universitet i Danang så hon var den som tolkade. Hennes lilla syster, en riktig skönhet, ville ge mig en ballong men jag tackade vänligt nej. Det var kanske oartigt, men jag skulle nog känn mig litet löjlig med en ballong i handen.

E-posten har krånglat men jag fick iväg ett mail hem på eftermiddagen. Middagen åt jag tillsammans med en amerikan och en kanadensiska med en tvåårig vietnamesflicka.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com