Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  SAIGON  

 

      5 februari 2008, tisdag  
 

 
Vi tog en promenad på gatan Le Lai som ligger på andra sidan parken. Blomsterprakten och kommersen var stor även där. Vi gick också in till en katolsk kyrka som var så nybyggd att den inte fanns utmärkt på kartan i guideboken. Där pratade vi en stund med en vietnamesisk kvinna som undervisade i franska. Men hennes engelska var också utmärkt.

På eftermiddagen besökte vi Ben Thanmarknaden igen för att göra de sista inköpen inför A-M:s hemresa. Hon har ett jobb att sköta och måste åka hem medan jag stannar i ytterligare tre veckor.

Marknaden var het och trång men vi blev klar med det vi hade planera att köpa. Efter middagssiestan tog vi en öl och sandwich varpå vi åkte till flygplatsen. Trots att vi beställt taxi genom hotellet blev det tjafs om betalningen igen.

A-M var där i god tid så det gick snabbt att checka in och hon fortsatte in i flygplatsen och jag tog en taxi tillbaka till hotellet. Trots att trafiken nu korkat igen kostade den här resan med en taxametertaxi mindre än det överenskomna priset för ditresan.

Jag gick upp på rummet och kände mig ensam. Personalen i hotellreceptionen skrattade förläget när jag berättade att A-M hade rest idag och att jag skulle resa vidare i morgon, och skulle checka ut först då.
 
               
 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com