Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  SAIGON  

 

      4 februari 2008, måndag
 

 

 


Vi sov ovanligt länge, fram till halv åtta. Jag gick ner till receptionen och bad dem bekräfta min flight till Danang på nyårsaftonen. Det gick inte eftersom de inte kunde se min bokning på sin dator då den var utskriven i utlandet. Vi blev tvungna att visa upp biljetten på Vietnam Airlines kontor. Vi köade någon timme innan detta var klart.

Hela Saigon är full av blommor. Inför Tet smyckar man hemmen med blommor, framför allt gula verkar det som. Vi vandrade genom ett veritabelt blomsterhav bort mot Ben Thanh Market där vi handlade litet souvenirer. Sedan handlade vi den obligatoriska extraväskan som behövs vid resan hem. Nära hotellet gick vi in i en butik där vi sett en Ao Dai som vi funderade på att ge till vår dotter.

För att hämta ut pengar stod vi sedan länge i kö på en bank och det visade sig till slut vara en nationell sådan så det blev inga dollar där utan istället litet Internet och fruktsallad, dock inte på banken.

På gatan hörde vi ljudet av en stor trumma och så kom en röd drake med två personer under som besökte alla affärer och företag. Vi gissade att den hade med Tet att göra men vi förstod inte innebörden av besöken.

Efter middagen, i en gränd intill hotellet, besökte vi en bar i ett gathörn. Jag tog en gindrink, A-M en fruktdito.
  
               

<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com