Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  PHU QUOC  

 

      2 februari 2008, lördag  
 

 
Jag kände mig bättre idag så jag tog en morgonpromenad till centrum för att köpa Vietnam News. De hade inte tidningen idag men jag hann ta några kort, bl.a. i Sung Hung Pagoda
Sedan gjorde jag A-M sällskap på stranden där vi låg i skuggan av palmer och läste. På strandbaren hade de en bokhylla med lämnade böcker så vi bytte, A-M till Paasilinna och jag till Ulf Lundell.

På dagens lunchställe satte värdinnan upp en bild av en tiger vid dörren. Vi hade tidigare lärt oss att natten när det nya året börjar är husen oskyddade och att tigerbilden skall förhindra att onda andar tar sig in.

Jag praktiserade pengatvätt i mindre skala genom att bada med börsen i bakfickan på badshortsen. Jag torkade dem på hotellets skrivbord.

Vi åt middag på Le Giang, ett ställe som vi verkligen kan rekommendera. Maten var både god och riklig och kostade inte mycket.

I Vietnam såg vi aldrig en barnvagn. I stället skjutsades barnen på mopederna, oftast i mammas famn när de var för små att sitta själva. Det finns en hjälmlag, men det pågår en diskussion om små barn skall ha hjälm. Somliga anser att barnens nacke är alltför vek för att kunna bära vikten av en hjälm och att man inte skall bära hjälm innan man fyllt tre år. Andra anser att man sitter så högt upp att barnen skall ha hjälm som skydd om det faller till marken.

Phu Quoc är en väldigt tyst plats jämfört med andra ställen i Vietnam. Det ständiga tutandet förekommer inte här. Ön har en oerhörd turistpotential, vår strand är mer än 20 km lång. Problemet som ön har är svårigheten att komma dit och därifrån. Flygtrafiken är alldeles för dåligt utbyggd.

Resan i morgon går vid ettiden och vi hade gärna åkt direkt på morgonen, men det fanns inte några biljetter kvar.
 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com