Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  PHU QUOC  

 

      1 februari 2008, fredag  
 

 


Det har varit två extremt kalla veckor i Hanoi läser jag i dagens Vietnam News. Affärer som säljer värmeelement har goda dagar. De som är rika köper tvåvägs luftkonditioneringsaggregat, dvs. de kan både kyla och värma luften. Även värmelampor går åt som smör i solsken.

Väderleksrapporten visar att vädret i Hanoi är 10 – 15 grader varmt och att det regnar. Så har rapporteringen varit hela tiden vi varit här.


Tidningen köpte jag på vår fotorunda som idag gick till Cau Castle, ett kombinerat fyrtorn och tempel tillägnat sjöfolkets beskyddarinna Thien Han.


Efter frukosten, som är överdådig, gick A-M ut på en promenad längs stranden medan jag stannade inne på rummet. Jag var jätteförkyld. Vi har bara bott i rum med ac, förutom natten på ”homestayet” och jag skyller på detta. Jag har hört att folk haft problem med ac tidigare men inte trott så mycket på det.

Förutom lunchen som vi åt på hotellet har jag legat hela dagen ovanpå sängen med avstängd ac. A-M har legat i skuggan och tagit små promenader längs stranden.

På kvällen inväntade vi solnedgången över havet nere på stranden och åt middag på hotellet med en flaska vitt.
               

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com