Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  RACH GIA - PHU QUOC  

 

      31 januari 2008, torsdag  
 

 


Sedan vi checkat ut från vårt hotell och fått tillbaka våra pass gick vi till färjeläget. På vägen köpte jag ett glas med varm välling. Jag vet inte vad den var gjord av, men den skulle drickas med ett sugrör och den smakade helt ok. A-M stod över, men vi köpte var sin baguette med stekt ägg litet senare.

Efter en del frågande stod vi vid rätt katamaran och väntade, dels på att få stiga ombord, men framför allt på kvinnan som skulle komma med vår returbiljett. Vi gick ombord och medan A-M stannade med packningen gick jag ut på kajen för att vänta på biljettdamen. Där kom jag i samspråk med några vietnamesiska ungdomar. Deras engelska var riktigt bra och det var mycket trevligt.

När besättningen ville att vi skulle gå ombord stod jag kvar i dörren och spanade efter damen med returbiljetterna när en av ungdomarna kom fram och frågade om jag ville ha en baguette. Gissa om jag blev förvånad. Jag tackade ja, men önskade att jag haft kameran som låg nerpackad med mig.

När jag gått till min plats upptäckte den tysk som följde med till biljettkontoret i går att biljettkvinnan stod på kajen. Vi fick trots allt våra biljetter i sista minuten kanske för att färjan var nästan en timma försenad.

Resan gick bra och A-M trotsade sjösjukan.

Vid färjeläget i Phu Quoc utbröt rena kaoset. Alla ryckte i oss och ville köra oss till hotellet. Priset gick i ett huj ner från 200 000 Dong till 150 000 för att stanna på 100 000. 12 personer med packning packades in i en minibuss och det bar av.

Hotellet var fint med pool, restaurang, strandbar, massage, tennisbana, julgran, you name it.

Vi åt lunch och köpte bussbiljetter med en reguljärbuss från Rach Gia till Saigon. Sedan försökte vi att sola nere vid stranden, men vi är inte särskilt duktiga på det så vi tog en kopp vietnamesiskt kaffe på strandbaren och gick till hotellet och vilade.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com