Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  CAN THO - RACH GIA  

 

     

30 januari 2008, onsdag

 
 

 


Prick kvart över sex följde vår värd oss på en tur genom byn. Vi fotade en hel del småbarn och tog en kort båttur med en roddarmadam över till den lilla byamarknaden.

Efter frukost skjutsade han oss sedan till en brygga där de som valt att övernatta på hotell väntade. Alla åkte sedan i mindre båtar ut till den flytande marknaden i Can Tho. Marknaden verkade vara mest för andra försäljare som handlade för att i sin tur sälja vidare. De viktigaste varorna var frukt och grönsaker. Färden fortsatte sedan till en annan, mindre marknad som dock nästan hade slutat för morgonen.


Sedan besökte vi ett ställe där man tillverkade nudlar, följt av lunch där vi mer eller mindre kastade i oss maten eftersom vi låg efter i programmet.


Det visade sig att vi hade haft gott om tid att äta eftersom vi ändå fick vänta en timme på den buss som skulle ta oss till busstationen för vidare transport till staden Rach Gia. Det kom en minibuss och vi satte oss längst bak med ryggsäckarna i knäet. Så fel vi hade. Det var inte någon kort tur till busstationen utan minibussen körde i tre och en halv timma med tolv personer och fullt med semesterpackning hela vägen till staden. Vi hade inte något rörelseutrymme alls. Tufft!

Vi kastade in vår packning på hotellet och försökte i receptionen få veta var vi kunde byta vårt kvitto på att vi betalt färjebiljetten mot biljetter. De hade inte någon aning om vad vi pratade om. Sedan vi, tillsammans med en tysk frågat oss fram bland lokalbefolkningen hittade vi till slut färjebolagets försäljningsställe. Vi fick bara biljett till ön Phu Qouc. Kvinnan på biljettkontoret skulle komma följande morgon till färjeläget med returbiljetterna. Vi var en smula skeptiska till detta.
  
               

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com