Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok

 

 
  SAIGON - CAN THO  

 

       29 januari 2008, tisdag
 

 


Idag gjorde vi dag ett av ”Explore the Mekong Delta, two days”-turen.

Vi åkte vid åttatiden med en absolut fullsatt ac-buss. Med oss hade vi en guide, en mycket liten, äldre man, som under amerikakriget arbetat som översättare åt CIA. Han var säkert bättre på det skrivna ordet än det talade. Vi förstod ungefär hälften av det han berättade.

Det var ett högt tempo mellan bussturerna. Vi började med en båttur på någon av Mekongflodens grenar i deltat. Sedan bytte vi till mindre båtar och besökte en fabrik som gjorde cocoskarameller. De var rätt goda och vi köpte med oss hem till Sverige.

Nu följde en rad aktiviteter: Lunch på nudelsoppa, vi besökte en biodling och drack te, Vi åt fruktsallad och lyssnade till vietnamesisk folkmusik innan vi återvände till bussen och staden Can Tho.

Tio av oss åkte med en liten båt i mörkret till ett ”homestay“ utanför staden. I mörkret lyste eldflugorna. Vi åt middag ute under stjärnhimlen och värden besvarade alla våra tusen frågor.

Vi sov i bungalows under ett trasigt moskitnät. Det fanns dusch men den gemensamma toaletten var belägen i ett annat hus.

<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com