Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  SAIGON - MUI NE  

 

       23 januari 2008, onsdag
 

 


Vi väntade i hotellets reception på bussresan till Mui Ne. Vi var nio personer på ungefär lika många kvadratmeter när en ung dam hämtade oss och vi bar iväg vår packning till bussen som stod på en närliggande gata. Det var en sovbuss som passade A-M alldeles utmärkt medan jag hade vissa problem med längden. Den var i alla fall helt OK att åka med. Resan tog ett par timmar längre än utlovat och bussen stannade strax utanför vårt hotell, Vietnam – Austria House.

En dag i veckan hade man inte ström, och det var denna dag, som dessutom var vår dotters födelsedag. Vi SMS:ade till henne, trots att det var natt hemma. Hotellet körde ett bullrande bensindriven generator, men den orkade inte driva luftkonditioneringen så det var hett.

Mui Ne var en stillsam badort där priserna fortfarande var låga, men det byggdes för fullt så om man vill uppleva lugnet gäller det att resa dit rätt snart. Stranden var jättefin och det finns goda möjligheter att vindsurfa och kitesurfa. Det fanns bara en väg och den följde stranden och trafiken var gles.

Vi fick ett rum in mot gården och poolen, som var pytteliten, men stranden låg direkt bakom. Det gällde de flesta hotellen som låg mellan vägen och stranden. Vi tog en promenad längs stranden och kollade in läget. På kvällen gick vi efter vägen och åt på en litet finare restaurang med duk och servetter, men maten var inte så speciellt bra.
  
               

<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com