Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok

 

 
  SAIGON  

 

      22 januari 2008, tisdag  
 

 


Vi gick ner till Saigonfloden i morse. Det var rätt folktomt där, bara spänstiga vietnameser, huvudsakligen äldre, som motionerade innan dagens hetta kom. Vid floden fanns en plats med vackra bonsaier i krukor och fina promenadvägar var iordningställda.

I hotellets reception fanns en liten resebyrå. Där beställde vi en resa till Mui Ne och samtidigt hotellrum där. Jag passade också på att beställa hotellrum I Hoi An eftersom det kommande nyåret i Vietnam innebär att många hotell blir uppbokade. Detta var inte så klokt skulle det senare komma att visa sig. Flickan på resebyrån informerade mig också att om man hade flygbiljetter med Vietnam Airlines, måste man, senast en dag i förväg, bekräfta att man verkligen hade tänkt flyga med bolaget. Om man inte gjorde det, hade man inte någon plats på flyget trots att man betalt biljetten och hade den i sin hand.

På eftermiddagen gick vi till ”Vietnamese Massage Institute” och fick massage av blinda massörer. Det var två mycket olika former av massage. Jag fick massage av en man. Den var hård och manlig, hårda slag mot ryggen, benens baksida, armarna och skuldrorna. A-M fick massage över hela kroppen av en kvinna, fotmassage, hårbotten faktiskt överallt utom brösten.
På tillbakavägen passerade vi ett Internetcafé och läste att svenska skidskyttar skördat framgångar i spåren. Det kändes väldigt långt borta från vår verklighet.

I Saigon finns 3,3 miljoner motorcyklar. Dessutom fylls staden på med ytterligare 700 000 som kommer in till staden varje dag från omgivningen. Till detta kommer bilar, bussar och lastbilar. Bilarna är alla nya, dyra och stora, av typen stadsjeep. Trafiken är obeskrivlig. Den måste upplevas.

När vi kom till hotellet fungerade inte hissen. Åtta trappor i hettan känns! Vi åt middag i gränden just utanför hotellet. Maten var bra medan servicen var si så där . Vi packade sedan inför morgondagen.
  
               

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com