Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 

 

 
  DALAT - SAIGON  

 

      21 januari 2008, måndag  
 

 
Vi packade ihop våra saker. A-M:s ryggsäck var redan full så vi beslutade att vi inte fick handla mera förrän hemresan närmade sig. Vi hade beställt resan tillbaka till Saigon med en ”big bus with ac” men den som hämtade oss på hotellet var en liten minivan. Vi blev rätt besvikna eftersom resan skulle ta lång tid, men lyckligtvis körde den oss till en stor buss som vi flyttade över till. Resan tog lång tid och det blev varmare och varmare ute, och även inne i bussen. Eftersom det var en luftkonditionerad buss gick det inte att öppna fönstren, och eftersom luftkonditioneringen inte fungerade så blev det hett inne i bussen.

Bussen stannade på den enda gata i Saigon där vi hittade bergsäkert, och dessutom precis utanför det hotell som vi bott på tidigare så vi visste var vi var och vart vi skulle gå för att hitta till det hotell där vi bokat rum. Vi hade inför denna resa köpt Eagle Creek-ryggsäckar som var så finurligt konstruerade så att den lilla dagturssäcken kan fästas med dragkedja på den stora ryggsäcken. Eftersom hotellet låg ett par hundra meter bort så beslutade vi att vi skulle göra så. Det hela var ett misslyckande. Ryggsäckarna blev baktunga. Det blev betydligt bättre balans, och därmed lättare att bära den lilla ryggsäcken fram och den stora som vanligt på ryggen.

När vi kom till hotellet hade de inte något rum, men systerhotellet, strax intill hade lediga rum, bara 4 $ dyrare. Det var ett jättefint ac-rum, men egentligen litet för dyrt för vår kassa. Eftersom vi var trötta och inte orkade söka efter ett annat så tog vi det i alla fall och kunde ta en välbehövlig dusch. Vi åt på matstånden vid Ben Thanh Market. A-M köpte en tennisdress och jag en t-shirt.
 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com