Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok

 

 
  DALAT  

 

      20 januari 2008 söndag  
 

 


Denna morgon följde A-M med på marknaden. Trots att det var söndag var det lika mycket aktivitet som vanligt. Det var svårt att fotografera eftersom det var så trångt och många ville inte heller bli fotograferade.

Vi gick till fots till järnvägsstationen i Dalat. Det fanns en smalspårig järnväg som band samman Dalat med Thap Cham fram till 1964 då den stängdes efter att ha blivit attackerad upprepade gånger. En del hade renoverats och man kunde åka till byn Trai Mat, cirka 8 km. Resan tog en halvtimma så tåget kördes inte mede någon svindlande hastighet precis. Framme i byn promenerade vi och de andra resenärerna till Linh Phouc Pagoda, stannade där en halvtimma och så tillbaka till Dalat igen.

På eftermiddagen tänkte vi besöka ett café som stod omnämnt i vår resehandledning. Det blev en lång lång promenad. Vi hittade inte caféet och inte heller gatan den skulle ligga på utan förirrade oss långt i en mycket vidare sväng än vi planerat.

När vi slutligen kommit tillbaka till centrum gick vi till samma ställe som tidigare dagar. Skillnaden var att vägen dit blev minst fyrtio gånger längre än tidigare.

Vi åt middag på en kinesrestaurang som ”Buddha” rekommenderat. Maten var god och de unga flickorna som skötte serveringen hoppade in och ut genom ett fönster när de hämtade mat i köket. Det fanns en dörr, men den var tre meter bort. För att beskriva prisläget i Vietnam; två portioner mat, tre öl och två kaffe kostade motsvarande 46 kronor.
            

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com