Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok


 

 
  Dalat  

 

      18 januari 2008, fredag  
 

 

Vi tog en promenad vid halvsjutiden då vi främst fotade alla människor som var på väg till sina arbeten på motorcykel. Sedan åt vi hotellfrukost, baguette och te.        

På förmiddagen gick vi till Dalatkatedralen, men den var stängd. Vi fick i alla fall bevittna en brölloppsfotografering utanför den. Sedan fortsatte vi till Vietnam Airlines kontor för att försöka beställa flygbiljetter från Saigon till Phu Quoc.      

Det fanns platser dit, men inte hem så vi beställde inte någon resa. Det var där som jag upptäckte att vitt Visakort var försvunnet. Jag sökte igenom alla skrymslen i ryggsäcken och alla fickor men kortet var försvunnet. Det sista minnet av kortet jag hade var när jag tog det ur innerfickan på fjällrävenbyxorna som jag lämnat på tvätt föregående dag.

Vi gick hem och sökte minutsiös igenom all packning och hela hotellrummet. Kortet förblev borta. Vår sista chans var att ta kontakt med receptionen för att höra om man funnit det vid städningen eller i tvätten. Det sista gällde. Kortet fanns i byxorna. Jag hade tydligen inte plockat bort det. Kortet var tvättat men hade ännu inte hunnit strykas.

Vi hade köpt frimärken till Sverige men upptäckte att det inte fanns vykort att köpa, vilket vi tyckte var litet konstigt.

Vi har lärt oss att tycka om vietnamesiskt kaffe. På kaffekoppen ställs en liten aluminiumbehållare och kaffet droppar sakta ner. Det är starkt och gott och blandas med vanlig mjölk "sweet milk" eller "condensed milk" som är starkt sötad.

Under gårdagens promenad runt sjön lyckades vi med att solbränna oss, så nu får vi smörja oss på armar och i ansiktet.

Vi åt lunch på ett ställe där det mest var vietnameser som åt och jag bad om råd när jag beställde och fick en himmelskt god rätt med räkor som kokade i en lergryta. A-M åt potatis, om än i friterad form.

Sedan strosade vi omkring i staden och hamnade nere vid ån. Vi fotograferade bland annat några barn som lekte nere vid dammen mot sjön, när A-M plötsligt upptäckte två barn i vattnet på andra sidan där det var djupare. En litet flicka grät och vi började springa, klättrade uppför en trappa vid dammen över en bro och ner på andra sidan. A-M kom först fram till barnen och drog upp flickan som var i treårsåldern och som hade en tjock fuskpäls på sig. Hennes bror, 6 - 7 år hade stått på botten och hållit henne ovanför vattenytan, men han hade inte orkat med att lyfta upp henne på kajkanten. Flickan grät fortfarande förtvivlat men hon var oskadd, åtminstone kroppsligt.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com