Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok

 

 
  Saigon - Dalat  

 

      17 januari 2008  

 

Receptionen väckte oss tjugo över fem och tio i sex hämtade en taxi oss för att köra ut till flygplatsen. Flygturen till Dalat tog 40 minuter och flygplatsen ligger 3 mil utanför Dalat. Vi fick inte åka med flygplatsbussen utan blev tvungna att ta en taxi. Det var en rätt så slutkörd Daewo diesel, men chauffören behandlade den ändå som någon sorts tävlingsbil. Han körde om alla andra fordon inklusive taxibilar trots att vägen mot slutet blev både backig och mycket kurvig.

Hotel Chau Au Europa var fint och vi fick ett stort och ljust rum med balkong mot gatan och utsikt över staden. Ägaren blev mycket intresserad av min kamera. Han visste allt om den och hade planer på att köpa den modellen.

Eftersom vi inte ätit frukost tidigare så gjorde vi det i närheten av hotellet. Dalat är en stor turistort, huvudsakligen för vietnameserna själva, så det finna en massa matställen att välja på.

Sedan vi packat upp tog vi en promenad i staden, åt lunch nere vid sjön Xuan Huong Lake och tog en promenad runt den på en 7 - 8 km. Det var rätt jobbigt i värmen.

Det är i alla fall svalare i Dalat än i södra delen av landet. Temperaturen är som en svensk sommardag, 23 - 25°C vilket kändes skönt efter hettan i Saigon.

På eftermiddagen besökte vi Vietnam Airlines kontor för att försöka boka biljetter till Phu Quoc senare. De hade tyvärr stängt. Vi hade tidigare tagit reda på att vi inte skulle kunna flyga härifrån så vi bokade en busstur på cirka åtta timmar till Saigon på måndag. Vi åt ute på en trevlig restaurang och delade på en flaska lokalt producerar vin, som smakade helt OK, Vang Dalat Export. Tidig kväll.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com