Sök på vår sajt  

Start
Dagbok
oSaigon
oDalat
oMui Ne
oMekongdeltat
oPhu Quoc
oHoi An

oHanoi
oHalong Bay

oSa Pa

Bilder
Fakta
Gästbok

 

 
  Saigon  

 

      16 januari 2008  
  

Jag steg inte upp den tid jag hade tänkt. Jag hade ställt min väckarklocka på sex, men förväxlat am och pm och gick i stället upp vid åttatiden. Ute på gatan tutade det oupphörligt så det gick helt enkelt inte att ligga kvar utan öronproppar.

Vår plan för dagen var att köpa glasögon på en gata, som vi hittat information om på Internet, där det skulle finnas massor av optiker. Vi hittade gatan och funderade en stund över åt vilket håll vi skulle gå under tiden vi åt en nudelsoppa på en gaturestaurang.

Vi beslutade oss för att gå till höger. Det var ett dåligt beslut. Vi kom längre och längre ut från staden, utan att se skymten av någon optiker, och blev till slut tvungna att ta en taxi i hettan för att komma in till staden. Trots att taxin var försedd med en taxameter gjorde chauffören en egen tolkning av vad den visade. Efter en stunds palaver betalade vi alldeles för mycket för resan.

A-M hade huvudvärk och vi vilade en stund på hotellet innan vi köpte flygbiljetter till Dalat eftersom det inte fanns några platser kvar på flyget till till Phu Quoc dit vi planerat att resa först.

Sedan gick vi till samma gata som tidigare, men åt andra hållet och där fann vi en massa optiker och vi provade ut glasögon, med hjälp av recept hemifrån, i en flott butik.

Glasögonen blev klara under dagen så vi hämtade dem efter att ha ätit middag på en uterestaurang utanför Ben Thanh-marknaden. Det var både billigt och gott. En regnskur gjorde att det tog en extra stund innan vi var tillbaka vid hotellet. A-M botade sin huvudvärk med en kopp vietnamesiskt kaffe och jag förebyggde med Saigon-öl.

 
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com