Sök på vår sajt  

 

Start

Dagbok från Portugal
oDag 1, Lissabon
oDag 2, Lissabon
oDag 3, Lissabon
oDag 4, Lissabon
oDag 5, Lissabon
oDag 6, Lissabon
oDag 7, Sintra
oDag 8, Lissabon
oDag 9, Lissabon

Tips & fakta
oKlimat & Väder
oLänkar
oResebyråer
oValuta

Bilder

 

 
  Lissabon dag 6  

 

      Lördag 3 januari
 


Bairro Alto


Ponte Vasco da Gama, Vasco da Gama-bron, är 17 185 m lång och 30 meter bred vilket gör den till den längsta bron i Europa, och korsar floden Tajo.


Oceanario de Lisboa

 


Vi äter frukost på det nya hotellet. Det är knappast något som skiljer sig från det tidigare. Några små bord i en liten matsal där väggarna är klädda med kakel. Det mesta i byggnadsväg är kakelklätt i Portugal, inte bara inne i husen utan även utvändigt då ytterväggarna ofta är kakelklädda.
Frukosten består av bröd, ost och skinka. Det finns söt apelsinjuice, te och kaffe. Bredvid kaffebehållaren står en lika stor behållare med varm mjölk. Jag tycker att det är perfekt att få avsluta frukosten med en kaffe latte. Förutom att de kokta äggen och filmjölken saknas är den rätt lik en svensk hotellfrukost.

Vi går upp till en butik i Bairro Alto där vi sett en handväska vi beslutat att köpa. Väggarna på de slitna husen är fullständigt nerkladdade med graffiti, men det finns små mästerverk också. Butiken håller öppet mellan 11 och 21, så vi går ner till centrum igen och tar tunnelbanan bort till den del av staden där Expo 98 hölls. Det var ett slitet fabriksområde där ett högmodernt utställningsområde byggdes med moderna höghus och ett jättelikt köpcentrum, Vasco da Gama, med dyra butiker.

Vi besöker Oceanario de Lisboa, det näst största havsakvariet i världen. Det är helt otroligt intressant och vackert. Jag kan verkligen rekommendera alla Lissabonbesökare att åka dit.

På kvällen går vi tillbaka upp till Rue da Rosa och köper väskan.

Vår plan är att äta middag på en indisk restaurang. Vi går och går men hittar inte den restaurang som A-M sett, så vi försöker med en annan som ligger i närheten av hotellet. Den finns på sin plats, men eftersom vi inte reserverat bord där blir vi utan. I stället går vi till restaurangen närmast hotellet. Portugiserna är inte speciellt duktiga på att laga till kött, och den här restaurangen bekräftar den regeln. Men å andra sidan är de duktiga på att ta betalt...

              
<< FÖREGÅENDE DAG | UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com