Sök på vår sajt  

Start

Dagbok

Fakta & tips
o Klimat & väder
o Kambodjas historia
o Pass & visum
o Tidsskillnad
o Valuta & banker
o Helgdagar
o Vart kan man resa?
o Kratie
o Siem Reap & Angkor
oo Wat
o Phnom Penh
o Kampot
o Sihanoukville

Gästbok

Bilder


 

 

 

 

 

 


Beskrivning
En stillsam och tom stad som ligger i närheten av de mest berömda och imponerande ruinerna i Asien, Angkor.

Kommentarer
Siem Reap är uppenbarligen inte anledningen att resa till Kambodja men staden är en attraktiv plats som är omgiven av charmiga byar som är väl värda att besöka.

Vad kan man göra?
I Siem Reap: Undvik personer som erbjuder husrum. Be om en rabatt på 20 % på gästhusen . Det här gäller också när du kommer på natten från Bangkok; du behöver inte bo där resebyråns buss stannar!
Skaffa bra och gratis guidetidningar; Siem Reap Visitors Guide & The free Angkor Complete Guide. Promenera i staden förbi färggranna marknader, små tempel, charmiga gator och lyxiga hotell. Se konstnärer arbeta med sten, trä eller andra tekniker på Les Artisans D'Angkor. Studera hela processen från att odla silkesmaskar fram till försäljning. Handla souvenirer. Se olika sorters gruvor och historierna bakom på ett litet museum på vägen till Angkor. Ta massage (och hjälp de blinda).

Utanför Siem Reap: Ta en tur i de vackra omgivningarna. Titta på vattenhjulen. Besök de äldsta templen som byggts av Khmererna vid Roluos. Bada och ta det lugnt vid de små stränderna vid Baray Oriental. Se solen gå ner i lugn och ro vid Phnom Krom. Besök en krokodilfarm. Ta en båt till en vietnamesisk fiskarby i Tonle Sap Lake. Fortsätt till den översvämmade skogen. Plaska i vattenfallen. Se Kambodjas största vilande Buddha i Phnom Kulen (60km). Vandra i djungeln mot de kungliga baden i Kbal Spean (40km). Utforska Beng Mealea (60km), ett enastående tempel som har beskrivits som Angkor Wat i djungeln. Besök ett tempel för vilda fåglar.

Vad du kanske inte tycker om
I Siem Reap: Känna sig tvingad att bo där bussen stannar. De påträngande guiderna som försöker få dig att boka turer med dem. Höra "hello motorbike" varannan minut. Ha personer som försöker få dig att köpa olika tjänster inne i ditt gästhus, en del tom inne i ditt rum. Central Market är en besvikelse, stor men mörk och smutsig. Den dammiga trafiken på en del gator. Den smutsiga floden. Avsaknaden av en bra nattmarknad. Det senaste utbrottet av denguefeber (använd myggmedel mot de moskiter som finns under dagtid).

Utanför Siem Reap: Upptäcka på väg till båten att du skulle ha ägnat mera tid åt att besöka de närliggande byarna. De dyra expeditionerna för att kunna se vad inte många sett, eftersom det är långa avstånd och för att armén skall också ha betalt.

Hur länge bör man stanna?
En dag för staden, men minst tre dagar för Angkor och omgivningarna.

 
UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[snabel-a]resbort[punkt]com