Sök på vår sajt  


Start

Dagbok

Fakta & tips
o Klimat & väder
o Kambodjas historia
o Pass & visum
o Tidsskillnad
o Valuta & banker
o Helgdagar
o Vart kan man resa?
o Kratie
o Siem Reap & Angkor
oo Wat
o Phnom Penh
o Kampot
o Sihanoukville

Gästbok

Bilder

 
Phnom Penh
 

 

 


Beskrivning

Kambodjas livliga men ändå rätt avslappade och attraktiva huvudstad.

Kommentarer
Första intrycket är kanske inte positivt, men vad asiatiska huvudstäder anbelangar, så är det här en av de mest avslappade och charmiga.

Vad kan man göra?
Skaffa dig ett exemplar av den utmärkta "Phnom Penh Visitors Guide". Titta på vackra villor och gamla koloniala byggnader. Promenera vid stranden. Förlora dig i oräkneliga marknader. Beundra fantastiska krigsfotografier på FCC (Hotel Phnom Penh). Komplettera dina Angkor Wat-kunskaper på Nationalmuseum. Kolla in kungens tron. Promenera på silverbelagda golv under eminenta kandelabrar. Beundra fantastiska Buddhastatyer av guld, silver, brons, kristall eller elfenber tillsammans med andra skatter från Khmererna. Inse Pol Potregimens gräsliga gärningar. Hyr en båt för att se solnedgången över Mekong ($3 per person). Eller se den gratis vid Boeng Kak Lake. Unna dig att äta på en dyr restaurang. Stig upp tidigt för att se solen gå upp över floden. Titta på textade franska filmer gratis. Öva engelska med lokala studenter. Skjut en kyckling med en AK-47 på en "shooting range". Sälj din stackars blyfyllda kyckling tillbaka till marknaden. Lär dig hur en pizza kan få dig att gå från happy till very very happy. Ta en tur till sevärdheterna i omgivningarna Phnom Chiso, Tonle Batie, Udong, weaving village, etc.

Vad du kanske inte tycker om

De konstanta erbjudanden som motorcykelförarna ger: "ride, tour or... young girls?". En del oärliga taxichaufförer.Trafiken, avgaserna och smutsen. Skylten vid Wat Phnom; "For foreigners only, please pay here $1". Att behöva betala elva gånger mer än lokalbefolkningen för att besöka en väldigt liten del av det kungliga palatset, $3 mot R1000) Tilläggsavgifterna för kameran. Att folk frågar efter din biljett för för kameraavgiften när du inte har någon. Att besöka ett tempel och tvingas höra på rockmusik från någon vakts radio. Besöka muséet med ljudet och lukten från fladdermöss. De utblottade barnen och tiggarna. De inte utblottade barnen som också tigger pengar. De vansinniga svängarna som fordonsförare gör överallt. Den relativt dyra maten på restaurangerna som nästan alltid är angivet i dollar. Säkerhetsfrågorna om du går ensam på kvällen eller befinner dig i vissa områden. De heta och fuktiga gatorna och de äckliga marknaderna efter regn. Avsaknaden av parker.

Hur länge bör man stanna?
Åtminstone två dagar

 
UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[snabel-a]resbort[punkt]com