Sök på vår sajt: PicoSearch
 
   
    Att ringa i Thailand   

Tips
 Do and DoNot
 Shop till you drop!
 Thailändsk mat och hur man uppträder på restaurang
 Pengar och värdehandlingar 
 Resebyråer 
 Att åka TukTuk 
 Tips från Passplanet
 Toalettbesök
 Telefon
 Packlista
 Kort om Bangkok
 Förstå Thai-Engelska
 Riktlinjer för oberoende resenärer
 Att vara på den säkra sidan
 Äta ute med thaivänner

                
 
Telefon

Det är relativt dyrt att ringa hem från hotell i Thailand. Tre minuter går på cirka 100 kronor. På postkontor är det billigare. Du kan också be dom där hemma ringa upp dig, det blir betydligt billigare.
Tidigare kunde man ringa "Collect Call", samtal där mottagaren betalade. Från och med årsskiftet 2002-2003 har Telia tagit bort möjligheterna att från utlandet använda sig av tjänsten. Detta skedde på grund av en vikande efterfrågan från svenska resenärer. Troligen beror det på att många använder Internet och e-post.
För att ringa till Sverige från utlandet slår du 00146, sedan riktnummer utan första nollan och därefter numret. Till Thailand använder du landsnumret 0066 och gör sedan på motsvarande sätt.
Med mobiltelefon blir det +46 och sedan telefonnumret utan den första nollan i riktnumret.
   
   
     


Mobiltelefon

Du kan använda din mobiltelefon i Thailand. Det blir dyrt med ditt svenska abonnemang så ett tips är att skaffa ett nytt på plats. Det finns ett kontantkort som heter "One-2-Call" som kan köpas dom flesta "Seven 11"-butikerna och på bensinstationer.
I mars 2005 kostade ett startpaket
350 Bath och då ingick 50 bath att ringa för.
Med One-2-Call kostade det 23 bath per minut att ringa till Sverige och inrikes i Thailand 4 bath. Det finns refillkort för 300, 500 och 800 Bath.
 

 

 
  Tidigare har det varit krångligt att använda sin egen telefon i Thailand. Man behövde lämna in telefonen till någon verkstad som gjorde om den för 400-500 Bath för att man skulle kunna använda kontantkort.
Det behövs inte längre eftersom de thailändska teleoperatörerna, sedan april 2002, tillåter att telefoner köpta utanför Thailand använder deras simkort.

Det kostar vanligen inget att ta emot SMS med kontantkorten och det är relativt billigt att skicka hem till Sverige (1-3 kronor per SMS, beroende på vilken operatör du har).

Mobiltelefonnumren kommer att ändras från nio till tio siffror den första september 2006.

När man inför tiosiffriga nummer kommer dessa att räcka till i Thailand ytterligare trettio år.

Med början i september måste man slå prefixet 08. Den som före ändringen har tex. 01-1234567 måste efter ändringen slå 08-11234567 och det nya numret för 09-1234567 blir 08-91234567.

Laddare till din mobiltelefon är ett måste om din telefon inte har extremt lång standby-tid eller om du endast har på den korta stunder! Det finns solcellsladdare att köpa till de flesta märken. De kan vara bra då många bungalows i Thailand har belysning men inget eluttag. Har du tillgång till uttag är de ofta likadana som i Sverige. Ibland passar dock bara kontakter med flata stift. En reseadapter kan du köpa på Clas Ohlsson eller i Thailand för en spottstyver.

   

UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m

am