Sök på vår sajt: PicoSearch
     

   
SIMONS DAGBOK FRÅN 1999    Tisdag 9 mars

Länkar från samma resa till:
Linns dagbok
Guys dagbok

      Vi har just kommit. Vi kom klockan sex på kvällen Thailändsk tid.
Vi for till ett hotell som hette Vises Patong. Vi flög i ca tretton timmar och jag sov nästan ingenting. Då jag kollade ut genom flygplansfönstret var det någon öken vi flög över. Då vi gick ut ur planet var luften svår att andas. Men det var ju sent och svalt och molnigt så det var inte så varmt.

      Onsdag 10 mars
  Tuc-tuc
  Vi har bytt hotell. Då vi vaknade var det soligt och jag gick ut på balkongen. Det var varmt tyckte jag men vår balkong var i skugga, så jag gick ner. Då var det varmt. Nu visade dom faktiskt Vasaloppet på Thailändsk TV.
      Torsdag 11 mars
 

Serveringen på Pee Pee Island Resort

 

Wiewpoint på Kho PhiPhi

  Vi har ätit frukost. Det var amerikanska ägg och bacon och frukt. Jag sov lite i natt. Det kom en bil och hämtade oss och vi for till en båt som skulle ta oss med. Vi åkte med en snabb båt, vi åkte 5 mil det tog 2 timmar.
Då vi kom fram var det 29 grader i vattnet. Jag ville hoppa i direkt men först måste vi åka till vårt hotell. Det ligger på till Koh Phi Phi Don och vi åkte med en långsvans båt. Det var en båt med en motor som låg på en lång pinne med en propeller längst ut. Då vi var framme på Koh Phi Phi Don och vi hade checkat in i vår bungalow for jag och snorklade. Det var fullt med fiskar och krabbor men vattnet var jättesalt, och jag var inte beredd på det så jag fick huvudvärk. Sedan åt vi middag. Jag åt spagetti bolougnaise. Det kostade 300 bath och var inte så gott. Efter vi hade ätit var det sent och vi tog en långpromenad. Först gick vi och kollade på alla bungalows och sen gick vi längs havet. Efter ett tag fick vi syn på en krabba och sedan sprang flera grupper förbi. De var snabbare än jag och dom sprang i sidled. Det var en himla rolig dag.
      Fredag 12 mars
 
  Jag har ätit frukost som bestod av rostat bröd. Efter frukosten for jag och simmade men det var så trist så jag for och hyrde en snorkel. Att hyra en snorkel kostade egentligen 100 bath men jag fick det gratis. Men vattnet var så grunt så det var inte så roligt. Sen gick jag och vilade mig i skuggan. Sedan det blivit längre in på dagen for jag och Linn och snorklade på djupt vatten. Där fanns det jättefärgglada fiskar. Vi hittade en fisk som var gul och blå som svenska flaggan. Det var en fisk som lekte med oss. Han kom jättenära oss och simmade runt i cirklar så man inte hann med. Efter det gick vi och köpte vatten, kakor och klubbor och en stor vattenmelon. Det blev vår lunch. Sen skulle vi gå till en utsiktsplats men vi gick fel och kom till ett gammalt ruckel. Det såg ut att vara gjort av gammalt bil plåt och det var fullt med skräp där, och en fattig man bodde där med sina getter. Vi gick i regnskog och såg lianer.
        Lördag 13 mars
        Vi åt frukost sen åkte vi långsvansbåt till piren på Ko Phi Phi för att fortsätta till Ban Sala Dan. Då vi kom fram åkte vi till vår bungalow.
Vi åkte med en trevlig man som tycker om barn och om vi får kan vi åka elefanttur nästa dag i en timme för fyra personer för ca 2400 bath. Sen, direkt efter, for vi och skulle bada men då kom en man med en elefant. Det tog bara några minuter men vi fick inte rida på den än. Det får vi göra i morgon. Men vi fick titta på den och pappa matade henne med en banan. Och dom tvättade henne.
Därefter for vi och badade. Det var inte en så bra strand och under vattnet var det fullt med vassa stenar. Då vi, jag och Linn och mamma, gick längs med stranden kom det en massa barn och började ge Linn en massa snäckor och blommor. Hon hade jättemycket då vi for tillbaka.
Det var en bra dag.
        Söndag 14 mars
   
  Jag har ätit frukost. Jag åt rostat bröd. Sen gick vi till stranden. Linn badade och jag låg i en hängmatta och läste. Sen gick vi upp och skulle få skjuts till banken och växla lite pengar. Men han åkte i väg utan oss, och vi väntade och väntade och han kom precis då vi skulle rida elefant. Vi trodde att han skulle ta oss till banken men han tog oss till elefanten och vi red på den i en timme det var jätteroligt. Sen for vi in till stan och gick på marknad och växlade pengar.
Det var en bra dag.
      Måndag 15 mars
      Jag åt rostat bröd i dag också. Efter vi hade ätit gick vi och packade för vi skulle åka till Krabi. Mamma fick thaimassage i en timme så vi packade åt henne. Vi skulle ta färjan till Krabi och den skulle gå 13.30 och vi satte oss i restaurangen och väntade men det kom ingen bil och hämtade oss. Nu gick båten och efter ett litet tag kom bilen. Dom visste att båten gick lite senare så vi hoppade upp på flaket till en pickup. Han körde jättefort. Det finns inga hastighetsbegränsningar i Thailand. Bara i städerna så man kan köra så fort som helst. Vi kom fram till båten i tid. Vi åkte i två timmar. Då vi kom fram checkade vi in på ett hotel. Sen gick vi och åt middag.
Det var en bra dag.
        Tisdag 16 mars
          Jag åt det vanliga till frukost. Sen gick vi ut och skulle åka långsvansbåt till Railey Beach och bada och sola. Det var kul att åka långsvans båt. Då vi var framme letade vi en plats i skuggan. Jag och Linn for och badade. Jag spelade lite med min trakakå, en liten flätad boll, sen for vi och åt. Efter lunchen for vi tillbaka till Krabi. Vi gick ut och åt middag.
Det var en bra dag.
        Onsdag 17 mars
   

  Jag åt det vanliga till frukost. Vi gick ut och åkte med en buss, songthaew, till Ao Nang. Det var en strand. När vi var framme hittade vi en plats i skuggan. Vi gick och badade. Sen gick vi och åt lunch. Sen for vi hem och åt middag.
Det var en bra dag.
        Torsdag 18 mars
        Jag åt det vanliga till frukost. Sen gick vi ut och en i personalen vinkade in en buss. Den tog oss till ett buddhatempel. Det var jätte fint där. Många buddhastatyer och många apor. Aporna var jättefina och dom kom väldigt nära. Sen for vi in till stan. Jag köpte mig två T-shirts och en klocka till en kompis. Sen gick vi ut och åt middag. Vi gick till ett ställe där det bara var thailändare. Då vi fick maten tyckte vi att den luktade starkt, men då vi åt maten var det så starkt att det inte gick att äta den. Bara pappa kunde äta den. Så vi fick gå till en pizzeria.
Det var en bra dag .
        Fredag 19 mars
   

 

Jag åt det vanliga till frukost. Sedan gick vi till posten och till ett varuhus. Efter vi hade varit på varuhuset for vi med en buss till Ao Nang och solade och badade. Linn brände sig jättemycket på en manet. Hon hade aldrig haft så ont i hela sitt liv. Vi tänkte fara till sjukhus, men mamma hade varit och köpt någon salva någonstans och den som sålde tuben visste precis vad hon hade gjort och det var inte farligt. Det gjorde bara jätteont. Vi for hem och lade Linn i hotellrummet så att hon fick vila sig. Linn hade så ont att vi inte kunde gå ut och äta så vi fick äta på hotellet. Det var dålig mat. Sedan gick vi upp. Pappa hade köpt chips och godis. Nu är vi uppe på hotellrummen och skriver och läser.
Det var en orolig dag.

        Lördag 20 mars
   

 

Jag åt det vanliga till frukost. Efter frukosten skulle vi åka till stranden men Linn ville inte så vi gick i affärer i stället i dag. Jag köpte mig en plånbok. Sedan gick vi och åt baguetter till lunch. Efter lunchen gick vi hem och vilade oss. Mamma och pappa gick ut och växlade pengar. Sedan vilade vi oss igen. Efter det vi hade vilat oss gick vi och åt middag. Vi gick på nattmarknaden. Det var billigt och gott. Vi åt pannkaka till efterrätt. Sen gick vi hem.
Det var en bra dag.

        Söndag 21 mars
        Jag åt det vanliga till frukost. Efter frukosten for vi till Phuket. Vi åkte med en minibuss med luftkonditionering. Då vi kom fram gick vi upp till våra hotellrum. Sedan gick vi och skulle växla Linns 500 kronorssedel men den var borta så hon hade jättelite pengar. Vi åt middag och sedan handlade vi. Det var en bra dag.
        Måndag 22 mars
   

  Jag åt det vanliga till frukost. Efter frukosten for vi till Karon Beach och solade och badade. Linn såg en manet. Sedan for vi hem och gick och handlade. Vi åt på Pizza Hut Jag såg en del av Beavis och Buthead på TV.
        Tisdag 23 mars
   
Idag ska vi åka hem. Det vill jag inte men snart far vi.

UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m
 

reklam