Sök på vår sajt  

Start

Fakta

Tips

Dagbok
Bangkok
Koh Samet
Koh Chang

Gästbok

Lšnkar

Bilder


 
  Bangkok  

 

      15 april 2009, onsdag  

 
Flygbussen från Bangkoks flygplats Suvarnabhumi stannar vid Victory Monument som den skall. En oväntad syn möter oss. Vid trottoarkanten står kravallstaket i en lång rad. För var tionde meter, ute på gatan står också poliser och på andra sidan finns tusentals ungdomar utrustade med gevär och pistoler, vattengevär och vattenpistoler. Det är Songkran, det gamla nyåret som firas.

Jag är på väg mot det hotell som jag bokat mitt på Khao San Road, och jag bär på den stora ryggsäcken med kläder och annat som behövs under en tripp på sex veckor, och den lilla dagturssäcken där jag är mera rädd om innehållet. Där har jag min lilla bärbara dator och två kameror och jag har också stoppat i mobiltelefonen eftersom jag misstänkte att jag skulle kunna bli blöt.

Det hela börjar fint. Jag går utanför staketet, på polissidan, men så snart jag viker in på trottoaren så börjar det med ett bakhåll där jag blir skjuten i ryggen. Nästa sak som händer är att jag får en ung flickas hand på kinden när hon går förbi. Jag är grå av krita och ju närmare hotellet jag kommer desto blötare blir jag. Många nöjer sig inte med vattenpistoler utan tar till det stora artilleriet med vattenskopor och tom. hinkar. Effektivast är vatten med isbitar. Lyckligtvis håller temperaturen i luften sig vid 35-gradersstrecket.

Jag måste ta det litet lugnt och titta upp på skyltarna som det finns massor av för att hitta till Center Point Plaza and Hotel. Jag checkar in och känner att jag måste äta något. Jag har tidigare ätit på en indisk restaurang som lagat utsökt mat på samma sida av gatan, inte särskilt långt borta så jag behåller mina kläder på när jag går dit. Det är inte möjligt att bli blötare, men jag får nu uppleva isbitar innanför skjortan.

Restaurangen är stängd under högtiden så jag går på hotellets mera mediokra variant. Den är dessutom relativt dyr, men jag kanske blir fånge här på hotellet och stamkund hos dem…

                 
 
UPP | NÄSTA DAG >>
© Familjen Jonsson Storkamp
kontakt[at]resbort[dot]com