Sök på vår sajt: PicoSearch
;
 
  BANGKOK
                 
Dagbok
Nong Khai
Nong Khai - Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok - Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang - Bangkok
Bangkok - Kanchanaburi
Kanchanaburi
Kanchanaburi
Kanchanaburi - Erawan
Kanchanaburi - Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok - Arvidsjaur  Onsdag 14 december  
 
 
Vi tog det lugnt den här morgonen.
 
 


Båttrafik på Chao Phraya

Fören till en flodtaxi

Flodbåten

Den liggande Buddhan

Anna-Maj skänker pengar

Väktare vid Wat Phu

Wat Arun från floden

Wat Arun

Wat Aruns prang

Wat Arun

Detalj från Wat Arun

Wat Arun med Wat Phu i bakgrunden

 

Strax efter tio gick vi till närmaste BTS-station och åkte till Saphan Taksin, slutstationen för den linjen. Saphan Taksin ligger vid floden Chao Phraya som rinner genom Bangkok. Flodbåtar trafikerar floden och Central Pier där båtarna utgår ligger strax intill BTS-stationen.

Längs ena flodstranden ligger bryggor som är numrerade och vi åkte till åttonde bryggan, Tha Tien, som ligger i närheten av buddhisttemplet Wat Pho.

Vi betalade inträdet till templet, 20 Bath per person, och tittade oss omkring. Mest imponerande är förstås den liggande Buddhan, en staty som är fyrtiosex meter lång, och helt förgylld. Anna-Maj köpte en skål med mynt som man lägger, en efter en i en lång rad med skålar. Detta ger både meriter för ett kommande liv och bringar tur till givaren.

Vi tog sedan massage på massageskolan som ligger inom tempelområdet. Den anses vara bland de bästa i landet och vi kunde bara hålla med. Män får manliga massörer medan kvinnor får kvinnliga. Anna-Maj hade en stukad fotled, och den blev definitivt mera rörlig.

Sedan åt vi stekt ris på ett thaiställe innan vi tog färjan över floden till Wat Arun, gryningstemplet. Färjebiljetten kostade tre Bath, cirka sextio öre.

Wat Arun är uppkallat efter den indiske gryningsguden Aruna. Det som man ser bäst är den 82 meter höga prangen (torn) som består av en tegelkärna som är täckt av en mosaik av kinesiskt porslin. Templet är kanske ännu mera imponerande från floden än på nära håll.

Vi tog färjan tillbaka till Bangkoksidan och promenerade till blomstermarknaden. Vi såg inte så många blommor på eftermiddagen, men en man som vi mötte berättade att man inte kunde gå på trottoarerna på morgnarna på grund av stora blomsterhögar.

Vi åkte flodbåt tillbaka till Central Pier och sedan BTS. Vi vare rätt möra efter dagens vedermödor och åt på nattmarknaden i hotellets närhet.

 
 
| FÖREGÅENDE DAG | NÄSTA DAG | UPP|
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m
 
reklam