Sök på vår sajt: PicoSearch
;
 
  BANGKOK
                 
Dagbok
Nong Khai
Nong Khai - Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok - Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang - Bangkok
Bangkok - Kanchanaburi
Kanchanaburi
Kanchanaburi
Kanchanaburi - Erawan
Kanchanaburi - Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok - Arvidsjaur  Tisdag 13 december  
 
 
I Sverige firades Lucia idag, men den rätta luciastämningen hade svårt att infinna sig i Bangkok där det var ljust ute och dessutom varmt.
 
 


Utsikt från hotellfönstret

Grönsakshandlare

Skolgård med lekplats

BTS

Inne i en BTS-vagn

Silom Rd

Sri Mariamman-templet

Sri Mariamman-templet

The Silom Galleria

Lumphihi Park

Juldekorationer

 

Shorts och t-shirt hörde inte heller till den normala decemberklädseln.

Vi promenerade till MBK där vi kompletterade våra julklappar. Idag gick det på drygt en timma och vi åt sedan på japanskt på restaurangen SUMO. Vi kan verkligen rekommendera den. Maten är god, riklig och billig.

Idag tog vi för första gången BTS, Bangkoks Sky Train. Det är en järnväg som går på pelare ovanför de tättrafikerade gatorna. Vagnarna är moderna och luftkonditionerade. Priset för att åka med dem är lågt för oss västerlänningar, men så högt att de flesta vanliga bangkokborna inte har råd. Därför är det inte så fasligt trångt och det går snabbt att ta sig mellan olika delar av staden eftersom vagnarna inte påverkas av den övriga trafiken.

Vårt mål var Silom Road. Vi hade i Nancy Chandlers karta och guide läst om en butik som rekommenderades när man skulle köpa smycken. Vi hade tänkt köpa ett halsband till vår dotter Linn på hennes födelsedag.

Vi sökte länge innan vi till slut tog reda på att företaget hade gått i konkurs. Kanske hade de alltför bra priser. Till slut hittade vi en butik där vi ville handla och som hade Vi hittade en butik med skyltar med "Jewel Fest Club"-emblemet där vi handlade ett vackert hängsmycke.

På vägen tillbaka stannade vi i Lumpini Park. Det var eftermiddag, och bara några få människor strövade omkring där, och vi orkade inte heller gå så länge heller.

Vi tog BTS så nära hotellet som det gick och promenerade sedan sista biten.

På kvällen åkte vi till Siamområdet och åt på en riktig kinesrestaurang där vi var de enda farangerna. Maten var god. Anna-Maj tog en efterrätt som smakade som havregrynsgröt, med fruktcocktail över, och jag åt en glasskula med röd gelé ovanpå.

 
 
| FÖREGÅENDE DAG | NÄSTA DAG | UPP|
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m
 
reklam