Sök på vår sajt: PicoSearch
     

   
      TRAT - KOH CHANG

Dagbok
Arvidsjaur - Bangkok
Bangkok
Bangkok - Phitsanulok
Phitsanulok - Mae Sot
Mae Sot - Mae Sariang
Mae Sariang
Mae Sariang - Mae Hong Son
Mae Hong Son
Mae Hong Son - Pai
Pai
Pai - Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai - Chiang Rai
Chiang Rai - Mae Salong
Mae Salong - Chiang Rai
Chiang Rai - Bangkok
Bangkok - Trat
Trat - Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang - Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok - Arvidsjaur

Karta

 

   
     
Söndag 9 mars 2003

      Jag hade nu kommit till den del av semestern som innebar sol och bad. Jag brukar inte bli brun trots att jag varit på semester på sydliga breddgrader. Jag hade emellertid planerat att stanna nästan en vecka på Kho Chang för att försöka råda bot på detta.

    Färjan 
    Det regnade fortfarande ute, och så hade det gjort hela natten. Det började faktiskt påminna om förra resan då vårt solande i Hua Hin nästan helt regnade bort.

Jag tog i alla fall en songthaew till Laem Ngop där färjorna till Koh Chang avgick. Jag fick vänta en stund i regnet på att det skulle komma tillräckligt många passagerare för att båten skulle avgå. Till slut åkte vi trots att vi bara var några få som följde med färjan.
På stranden stod några songthaewer och väntade på oss. De kör runt till fasta priser så det är inte någon mening att försöka pruta.  

      Kai Bae  
    Jag hade tänkt undvika den turisttätaste stranden och åkte därför till en strand lite längre söderut, Kai Bae. Jag hade i Wilma-guiden läst att det fanns en stugby med ”den trevligaste managern, trevligaste personalen, bästa utsikten och den mest prisvärda maten”, nämligen Coral Bungalows.

Regnet hade slutat när jag kom fram till Kai Bae, och jag fick leta rätt länge innan jag fann stugbyn, och ännu längre innan jag fann receptionen. Ingen mat serverades på grund av ombyggnad av köket och managern var utbytt mot en man från Kalmar. Han var trevlig. Min bungalow var nybyggd, hade fläkt, stenhård madrass och en underbar utsikt över Gulf of Thailand.  

    Kvällen 
    När jag gick till en affär för att köpa vatten blev jag biten i foten av en liten hund. Lyckligtvis gick det inte hål i skinnet, men det kändes bra att ha tagit stelkrampsvaccin innan resan. Det finns en massa hundar här, men de flesta ligger utslagna i värmen under dagtid.

Solen visade sig för första gången den här dagen när solen vid sextiden gick ner över havet.

När mörkret föll blev det dags för långbyxor och myggstift. Stugbyn låg cirka 500 meter från vägen där matställena ligger, och vägen upp hade stora vattenpölar och en ranglig bro utan räcken så det var bra att ha en liten ficklampa att lysa sig fram med.


 
   
| NÄSTA DAG | FÖREGÅENDE DAG | UPP|
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m
 
räknare

reklam