Sök på vår sajt: PicoSearch
     

   
      ARVIDSJAUR - BANGKOK 
       
19-20 februari 2003

Dagbok
Arvidsjaur - Bangkok
Bangkok
Bangkok - Phitsanulok
Phitsanulok - Mae Sot
Mae Sot - Mae Sariang
Mae Sariang
Mae Sariang - Mae Hong Son
Mae Hong Son
Mae Hong Son - Pai
Pai
Pai - Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai - Chiang Rai
Chiang Rai - Mae Salong
Mae Salong - Chiang Rai
Chiang Rai - Bangkok
Bangkok - Trat
Trat - Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang - Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok
Bangkok - Arvidsjaur

Karta

 

    Planet landade vid sjuttontiden på Bangkoks Internationella flygplats, Don Muang.

Två dygn tidigare hade resan startat från Arvidsjaur, först med bil till Jörn, sedan nattåg till Stockholm. Efter att i närmare tolv timmar ha nött skosulorna mot asfalten där, och senare byxbaken mot stolar på Arlanda kom jag iväg till Heathrow. Planet var försenat.

Under resan meddelade man i högtalarna att vi som skulle vidare med planet som avgick mot Bangkok och Sydney skulle vara tvungna att springa för att hinna med. Det gjorde jag naturligtvis, och som det visade sig alla andra svenskar. Passagerare av andra nationaliteter kom lunkande en god stund senare, men de hann också med. Det som var lite märkligt var att vårt bagage, kanske för att det var märkt Rapid Transfer, också hann med på planet.

      TK Guest House 
    Himlen färgades klarröd över Bangkok i solnedgången när jag åkte i taxin på betalmotorvägen in mot staden. Luftföroreningar kan vara mycket vackra.
Jag var på väg till KT Guest House där jag från Sverige bokat två nätter via Internet. Rummet var stort med breda dubbelsängar. Jag skickade e-post hem från hotellet att resan gått bra och tog en kvällspromenad till områdets nattmarknad. Där började jag med en pannkaka och sedan en jättegod kyckling med ris för tillsammans 35 Bath. Trots att jag avrundade till 40 B kostade det i alla fall bara åtta kronor.
Lade mig vid tiotiden för att kunna stiga upp tidigt följande dag. Trots mörkret kände kroppen att klockan bara var fyra på eftermiddagen i Sverige.
 

 
| NÄSTA DAG | UPP|
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m
 

reklam